SUPER
SENIOR
Dbamy o aktywnych w każdym wieku

Senior+Północ

aktualizacja 21.01.2021

Drodzy Klubowicze!

Decyzją Wojewody Śląskiego nr PSI.6334.9.2021 z dnia 15 stycznia 2021 r. odwołane zostało zawieszenie klubów seniora, jednak w związku z nadal panującą pandemią COVID-19 rekomendowane jest prowadzenie alternatywnych sposobów prowadzenia zajęć.

W związku z tym Klub Senior+ Północ pracuje w formie codziennych dyżurów tematycznych.

Codziennie zgodnie z poniższym harmonogramem obywać się będą dyżury, podczas których seniorzy będą mogli przyjść i otrzymać paczki z zadaniami na poszczególne zajęcia, usiąść i porozmawiać z animatorem, napić się kawy i poczęstować ciastkiem, podzielić się problemami czy też zgłosić swoje potrzeby i zainteresowania.. Animatorzy nie będą prowadzić zajęć, ale przygotowywać materiały zgodne z swoim zakresem tematycznym, które seniorzy będą wykorzystać w domu.

Animatorzy będą indywidualnie kontaktować się ze swoimi grupami.

W klubie przez cały czas zostanie zachowany reżim sanitarny, animatorzy będą mieli założone maseczki, a wszystkie pomieszczenia i sprzęty będą na bieżąco dezynfekowane.

Harmonogram pracy Klubu w okresie od 18.01.2021

Dzień  Animator Godziny Dyżurów Temat dnia
Poniedziałek Michał 9:30 -12:30

Cyfrowy senior

Wtorek Kasia 9:30 -12:30 Spotkania z kulturą
Środa Basia 15:30 -18:30 Rękodzieło
Czwartek Wiola 9:30 -12:30 Zajęcia rozwoju osobistego
Piątek

Sonia

9:30 -12:30 Aktywność i relaks

pobierz w pdf

Zasady bezpieczeństwa:

• Zachowujemy dystans społeczny - 1,5m;
  • Fundacja zapewnia środki bezpieczeństwa dla odwiedzających: rękawice, maseczki jednorazowe, płyn do dezynfekcji, przyłbice itp.;
  • Kadra fundacji przygotowuje i dezynfekuje Klub 30 min przed dyżurami i w przerwach między odwiedzinami;
  • w przypadku zbyt dużej liczby odwiedzających wejście do lokalu może zostać ograniczone.

Więcej informacji mogą Państwo uzyskać pod numerem telefonu 666 643 601 (czynny w godzinach pracy Klubu)

Od grudnia 2018r na terenie miasta Rybnika funkcjonuje Klub Senior+Północ dla niekatywnych zawodowo mieszkańców gminy, powyżej 60. roku życia.

Formularz rekrutacyjny

Prowadzenie Klubu zostało zlecone przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Rybniku fundacji Superfundacja. Zadanie jest współfinansowane ze środków budżetu państwa w ramach Programu Wieloletniego "Senior+" na lata 2015 - 2020 oraz budżetu miasta Rybnika.