SUPER
SENIOR
Dbamy o aktywnych w każdym wieku

Senior+Północ

Od grudnia 2018r na terenie miasta Rybnika funkcjonuje Klub Senior+Północ dla niekatywnych zawodowo mieszkańców gminy, powyżej 60. roku życia.

OGÓLNE INFORMACJE

Klub Senior+ uruchomiony ze środków budżetu państwa w ramach Programu Wieloletniego "Senior+" na lata 2015-2020.
Klub znajduje się w Rybniku w Dzielnicy Rybnik-Północ przy ulicy Elizy Orzeszkowej 17.
Zadanie prowadzenia Klubu Senior+ zostało zlecone na drodze konkursu, zgodnie z ustawą o działalności pożytku publicznego i wolontariacie Fundacji „Superfundacja”.

CEL DZIAŁANIA

Celem Klubu Senior+ jest świadczenie usług zapewniające aktywne spędzanie czasu wolnego, a także zaktywizowanie i zaangażowanie seniorów w działania samopomocowe i na rzecz środowiska lokalnego.

Celem jest zapewnienie wsparcia seniorom - osobom nieaktywnym zawodowo w wieku 60 lat i więcej - poprzez umożliwienie im korzystania z oferty na rzecz społecznej aktywności, a także obejmującej usługi w zakresie aktywności ruchowej lub kinezyterapii, oferty edukacyjnej, kulturalnej, rekreacyjnej i opiekuńczej dostosowanych do potrzeb seniorów.

GRUPA DOCELOWA

Działania skierowane są do seniorów z terenu Miasta Rybnika - osób nieaktywnych zawodowo w wieku 60+, zarówno kobiety jak i mężczyzn.

DODATKOWE INFORMACJE

Zapraszamy również do kontaktu pod niżej wskazanymi telefonami: 32 439 93 07 lub 32 439 93 06 lub bezpośrednio w Klubie Senior+ pod numerem telefonu 666 643 601 (czynny w godzinach pracy Klubu).

Harmonogram pracy Klubu w okresie od 2.01.2022

Dzień  Animator Godziny otwarcia Temat dnia
Poniedziałek Michał 9:00 -13:00

Cyfrowy senior

Wtorek Kasia 9:00 -13:00 Spotkania z kulturą
Środa Basia 15:00 -19:00 Rękodzieło
Czwartek Wiola 9:00 -13:00 Zajęcia rozwoju osobistego
Piątek

Agnieszka

9:00 -13:00 Aktywność i hobby

Zasady bezpieczeństwa COVID-19:

• Zachowujemy dystans społeczny - 1,5m;
  • Fundacja zapewnia środki bezpieczeństwa dla odwiedzających: rękawice, maseczki jednorazowe, płyn do dezynfekcji, przyłbice itp.;
  • w przypadku zbyt dużej liczby odwiedzających wejście do lokalu może zostać ograniczone.

Pliki do pobrania:

Formularz rekrutacyjny 2022

Deklaracja

informacja o zmianach w zasadach uczestnictwa w Klubie Seniora

oświadczenie o dochodach

logo senior +

logo miasta

Logotypy: Fundusze Europejskie - Program Regionalny, Rzeczpospolita Polska, Śląskie, Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny